Best Digital Service Initiative díj az E-banking Summit-on

A Provice Informatika küldetése, hogy a digitális világban való működéshez a legkorszerűbb eszközöket, megoldásokat nyújtsa partnereinek. Büszkék vagyunk, hogy e törekvésünkért elnyertük az E-Banking Summit 'Best Digitial Service Initiative' díját.

A konferencián délelőtt Kertész Nelli kolléganőnk tartott előadást Digital Experience témában, délután pedig Veréb Elemér működésben is szemléltette megoldásunkat.

Hogy az ügyfelek jól érzik magukat az új digitális világban, nem is kérdés, hiszen számos példa van a korszakváltó üzleti modellek népszerűségére (Airbnb, Uber). Ahhoz, hogy a pénzintézetek is digitális élményt nyújtsanak, azt javasoljuk, hogy a Customer Journey egész folyamatáról, valamennyi interakcióról - website, mobil app, social media - gyűjtsenek információt (a rendszereket, amelyek ezt lehetővé teszik, nevezzük Systems of Listening-nek). Ezzel érdemes kezdeni, amíg a Customer Journey nem teljes, addig csak részinformációk vannak az ügyfél viselkedéséről, szándékáról, igényeiről. Az élmény központi eleme az azonnali, személyre szabott kommunikáció. Ennek előfeltétele az információk valós idejű gyűjtése, feldolgozása és valamennyi csatornán konzisztens üzenetek közvetítése. 

Real-time, personalised, omni-channel, ez a 3 kulcsszó.

AKTUÁLIS!

Ha szívesen megismerkedne "Digital Experience" fejlesztésére vonatkozó megközelítésünkkel, továbbá érdekli az európai bankok legjobb gyakorlata, itt a remek alkalom! November 16-17-én, egyik kiemelt partnerünk (Celebrus) regionális vezetője itt tartózkodik Magyarországon, és egy interaktív bemutató keretében Önöket is szívesen felkeressük. Időpontegyeztetés Kertész Nelli kolléganőnknél lehetséges.

IDŐPONTOT KÉREK

Contact us
Call now

Get started with us!

Hello!
Get the latest updates straight to your inbox!

Kérem várjon....
Kérem várjon